array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Revision.php:44 Loppusiivous | Kronoby bostäder
040-4856 212 ( arkisin klo 9-16.00)

uLOSMUUTTO

 Tarkastus

Kun huoneisto on tyhjennetty ja siivottu teemme yhdessä huoneistotarkastuksen. Sovimme yhdessä vuokralaisen kanssa tarkastuksen ajankohdasta. Tarkastajamme katsoo, että huoneisto on tyhjä ja siivottu ohjeiden mukaan. Samanaikaisesti tarkastetaan myös, onko huoneistolle tehty vahinkoa. Jollei huoneistoa hyväksytä, tarkastajamme antaa ohjeet siitä miten tulee menetellä. Sinun tulee itse olla läsnä tarkastustilanteessa.

 Korvaus

Korvausta peritään huoneiston normaalista poikkeavasta kulutuksesta. Takuuvuokraa käytetään ensisijaisesti mahdollisten vahinkojen kattamiseen. Jos joudumme kuljettamaan pois huoneistoon jätettyjä huonekaluja tai muuta sellaista, vähennämme myös tästä syntyneet kulut vakuudesta. Vakuudesta vähennetään myös mahdolliset siivouskulut.

 Ulosmuutto

Mikäli asunto ei vapaudu sovittuun päivämäärään mennessä, saatamme periä korvausta siitä, ettei seuraava vuokralainen pääse muuttamaan sovittuna päivänä. Muista tehdä muuttoilmoitus!

 Vuokranmaksu

Maksa vuokra vuokramaksuvastuun päättymiseen saakka. Jos vuokria on maksettu liikaa, ne palautetaan.

muuttosiivous

 Ohjeita siivoukseen

Huoneiston muuttosiivous on tehtävä ennen asunnontarkastusta. Jos vuokralainen laiminlyö siivouksen osittain tai kokonaan, peritään siivouksesta aiheutuneet kulut. 

Keittiö 

Jääkaapin ja pakastimen sulatus tehdään huolellisesti, etteivät vedet valu lattialle. Jätä kaappien ovet puhdistuksen jälkeen auki. Jääkaappi ja pakastin sekä keittiökaappit ja laatikot pestään sisä- ja ulkopuolelta.  Puhdista lieden pinnat sisäpuolelta, pellit, rasvasuodattimet sekä ilmavaihtoventtiilin/liesikuvun.  

Kylpyhuone ja sauna

Puhdista WC-istuin, pesuallas, hanat, suihku ja kylpyamme sekä poistoilmaventtiili huolellisesti.  Puhdista lattiakaivot. Puhdista kaakelit, saumat, lauteet, seinät ja lattiat.

Kaikki huoneet 

Kaikki lattiat imuroidaan ja pestään. Puhdista kaappien pinnat, hyllyt, penkit ja laatikot. Kaikki pinnat ja ikkunat pestään. Jos ulkona on pakkasta, pestään ainoastaan väli- ja sisäpinnat. Tyhjennä parvekkeet ja terassit. Tyhjennä kaikki roska-astiat. Huolehdi ettei asuntoon jää omaisuutta eikä roskia (wc-ja tiskiharjat, rättejä yms.) ja tarkista että kaikki kiinteät valaisimet toimivat. Asuntokohtaiset varusteet jätetään asuntoon (CATV-antennijohdot, suihkuverhot, palovaroittimet, käyttöohjeet...). Jos teillä on ollut astianpesukone kaapiston paikalla, on kaapisto laitettava paikalleen ja vesi- ja viemärijohdot tulpattava. Sähkö- ja putkityöt sekä koneen asentaminen ja irrottaminen ovat aina ammattimiehen tehtäviä.

Muista myös, ettei huonekaluja yms. saa viedä talon jätekatokseen, vaan ne on vietävä suoraan Ekoroskiin.

 Avaimet

Palauttakaa kaikki avaimet ohjeiden mukaan.